Buscant el telecos P98259


Statement
 

pdf   zip

html

Els teleco-mates de la vostra promoció són una espècie molt estranya de la qual, de fet, només hi ha un individu, al qual ens referirem a partir d’ara com “el telecos”. Tot i les dues carreres que cursa, aquest exemplar pot ser trobat a la facultat amb una probabilitat força gran, ja sigui balancejant cartells que pengen del sostre, jugant al Counter (quan encara es podia) o fent alguna cosa relacionada amb Apocalypse Now quan tothom estava enganxat al joc, entre d’altres coses. Tot i així, el telecos és una criatura sigilosa que pot aparèixer quan menys te l’esperes, o desaparèixer i aconseguir que ningú no el trobi si no vol. Davant d’aquest fet, s’ha decidit automatitzar la cerca del telecos.

Entrada

L’entrada conté diversos casos. Cada cas comença amb dos nombres n i m entre 1 i 100. A continuació venen n línies amb m caràcters cadascuna: un punt indica una casella lliure, una ‘P’ una persona, un ‘#’ un mur pel qual no es pot passar, i una ‘T’ el telecos. La cerca sempre comença a la casella superior esquerra (que no tindrà mai un mur) i com a molt hi haurà un telecos al mapa.

Sortida

Per a cada cas, si és possible arribar fins al telecos, escriviu el mínim nombre de passos, i també el màxim nombre de persones que es poden trobar en un camí fins al telecos de longitud mínima. Es poden fer moviments horitzontals i verticals, i no es pot sortir de la facultat en cap moment. Si el telecos no està a la facultat, o si hi és però no és possible trobar-lo, cal indicar-ho.

Public test cases
 • Input

  1 4
  ....
  2 2
  ..
  .T
  2 2
  .P
  .T
  2 2
  ..
  PT
  2 2
  .#
  #T
  4 6
  P#TPPP
  .#.PPP
  .#PPPP
  ...PPP
  1 1
  T
  

  Output

  El telecos ha fugit.
  2 0
  2 1
  2 1
  El telecos esta amagat.
  8 2
  0 0
  
 • Information
  Author
  Alex Alvarez
  Language
  Catalan
  Other languages
  English
  Official solutions
  C++
  User solutions
  C++