El retorn del campanar de la Torrassa P67171


Statement
 

pdf   zip

html

[r]

El Campanar de la Torrassa és ben conegut per molestar els veïns amb les seves campanades. Recentment, com l’església es va quedar curta de diners, es van vendre la campana del so greu. Ara, amb una sola campana, el capellà ha inventat una nova forma de tocar les hores: Cada hora, la campana sona tantes vegades com l’hora que és (entre una i dotze vegades). A més, la campana sona un cop als quarts, als dos quarts i als tres quarts.

El capellà ha informat els veïns que, amb el nou mètode, ara les campanes toquen menys. Per exemple, si algú es lleva a la matinada, posem a les 3:18, sentirà una campanada a les 3:30, una altra a les 3:45, i quatre a les 4:00. Fixeu-vos que ha calgut esperar 42 minuts per saber l’hora exacta. A més, s’han sentit sis campanades. (Per comparació, amb el sistema tradicional s’haurien sentit tretze campanades.)

Feu un programa que calculi el nombre de minuts que algú que es desperta a les h:m ha d’esperar per saber exactament quina hora és (més/menys dotze hores), i també quantes campanades sent mentrestant.

Entrada

L’entrada consisteix en diversos casos, cadascun amb dos enters h and m. Podeu assumir 0≤ h≤ 23 i 0≤ m≤ 59.

Sortida

Per a cada cas, escriviu el nombre de minuts que algú que es lleva a les h:m ha d’esperar per saber exactament quina hora és, i el nombre de campanades que sent mentrestant.

Public test cases
 • Input

  3 18
  15 18
  3 15
  5 0
  5 1
  0 0
  12 0
  

  Output

  42 6
  42 6
  45 7
  0 5
  59 9
  0 12
  0 12
  
 • Information
  Author
  Jordi Petit
  Language
  Catalan
  Translator
  Jordi Petit
  Original language
  English
  Other languages
  English
  Official solutions
  C++
  User solutions
  C++