Pòquer P26068


Statement
 

pdf   zip

thehtml

L’Anna i en Bernat juguen al pòquer amb daus (en una versió simplificada). A cada partida, primer l’Anna llença cinc daus de pòquer, i després els llença en Bernat. Cada dau té sis cares, amb valors, de més a menys: as, rei, reina, cavall, deu i nou. Cada vegada guanya qui aconsegueixi la jugada més alta. En cas d’empat, guanya l’Anna.

Aquestes són les possibles jugades, ordenades de més a menys valor:

 • Repòquer: cinc daus iguals.
 • Pòquer: quatre daus iguals.
 • Full: tres daus iguals i dos daus iguals.
 • Trio: tres daus iguals.
 • Doble parella: dos daus iguals i dos daus iguals.
 • Parella: dos daus iguals.
 • Res: tots els daus diferents.

Si els dos jugadors tenen les mateixes jugades, guanya qui l’hagi aconseguit amb el dau més alt. Així, per exemple, un trio d’asos guanya a un trio de reis, i una doble parella de reis i nous guanya a una doble parella de reines i cavalls.

Si encara hi ha empat després d’usar els daus de la combinació més valuosa, s’usen els de la segona combinació per desempatar, i així successivament. Per exemple, un trio de cavalls amb un rei guanya a un trio de cavalls amb una reina, una doble parella de reis i reines guanya a una doble parella de reis i deus, un trio de cavalls amb un rei i un deu guanya a un trio de cavalls amb un rei i un nou, i res amb un as i un rei guanya a res amb un as i una reina.

Feu un programa que decideixi qui guanya cada partida, i que calculi quantes partides ha guanyat cadascú.

Entrada

L’entrada consisteix amb les tirades de cada partida, codificades amb dues paraules amb cinc caràcters cadascuna, d’entre ‘A’, ‘R’, ‘Q’, ‘C’, ‘D’ i ‘N’, corresponents respectivament a as, rei, reina (queen, en anglès), cavall, deu i nou.

Sortida

Per a cada partida, cal escriure “Anna” o “Bernat” depenent de qui guanyi. Al final, cal escriure el nombre total de partides guanyades per cadascú.

Public test cases
 • Input

  AAAAA RRRRR
  RRNRR QQQQA
  CCCDD RRAAQ
  AQCDN ARCDN
  CCDDN CCDDN
  ARQCN ARQCD
  

  Output

  Anna
  Anna
  Anna
  Bernat
  Anna
  Bernat
  Guanyades per l'Anna: 4
  Guanyades per en Bernat: 2
  
 • Information
  Author
  Salvador Roura
  Language
  Catalan
  Other languages
  English
  Official solutions
  C++
  User solutions
  C++